Joyce Meesters - Ensing

MSc

Berekend op basis van aantal in Pure opgeslagen publicaties en citaties van Scopus
20222023

Onderzoeksresultaten per jaar

Als u wijzigingen in Pure hebt gemaakt, zullen deze hier binnenkort zichtbaar zijn.

Persoonlijk profiel

Onderzoeksbelangen

Type onderzoek

Immunotherapie tegen kanker heeft een revolutie teweeggebracht in de behandeling van kanker bij volwassenen. Het is echter grotendeels onbekend of immunotherapie-opties afgeleid van volwassenen ook de beste opties zijn voor de behandeling van kanker bij kinderen. Pediatrische tumoren hebben een zeer lage mutatiebelasting en leveren daarom zeer weinig bruikbare targets voor immunotherapie op. Bovendien kan de rijpingsstatus van het immuunsysteem van een kind een directe invloed hebben op de werkzaamheid van de behandeling.

Binnen het immuun monitoring project willen we een uitgebreid immuun profileringsprogramma opzetten om een ​​beter begrip te krijgen van de functionele dynamiek van het afweersysteem van kinderen in samenhang met het tumorlandschap bij diagnose en in reactie op behandeling. Dit zal ons nieuw inzicht geven in 1) wat de beste immuuntherapie is voor een bepaalde patiënt(groep), 2) het bepalen van de beste timing (en dosis) voor immuuntherapie (verhogen werkzaamheid en beperken toxiciteit) en 3) welke biomarkers het beste gebruikt kunnen worden om de werkzaamheid en toxiciteit van immunotherapie te controleren. De immuun profilering zal worden uitgevoerd voor een breed scala aan kinder tumoren met speciale aandacht voor die patiëntengroepen waar nog steeds een grote onvervulde medische behoefte is, zoals bij neuroblastoom en glioblasoom. Samen met de van Heesch-groep - gericht op het identificeren van nieuwe targets voor immuuntherapie via multi-omics-technologieën - hopen we onze opgedane kennis te combineren om uiteindelijk nieuwe immunotherapie-opties voor deze patiëntengroepen te kunnen ontwikkelen.

Opleiding / Academische kwalificatie

Doctorandus, Infection and Immunity, Utrecht University

24 aug. 20188 sep. 2020

Datum van toekenning: 8 sep. 2020

Bachelor, Medisch Biologisch laboratorium, Avans Hogeschool

1 sep. 199714 feb. 2001

Datum van toekenning: 14 feb. 2001

Trefwoorden

  • QR180 Immunology
  • Q Science (General)

Vingerafdruk

Verdiep u in de onderzoeksgebieden waarop Joyce Meesters - Ensing actief is. Deze onderwerplabels komen uit het werk van deze persoon. Samen vormen ze een unieke vingerafdruk.
  • 1 Soortgelijke profielen

Samenwerkingen en hoofdonderzoeksgebieden uit de afgelopen vijf jaar

Recente externe samenwerking op landen-/regioniveau. Duik in de details door op de stippen te klikken of